Вокальні тенденції доби барокко у контексті становлення техніки Bel Cant - Ван, Чуньжу (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Вивчення вокальних тенденцій доби бароко охоплює широкий спектр проблем і залишається складним та багатовимірним процесом. Попри наявність праць М. Лютца, К. Бартолі, Ф. Тоффі, Д. Гаррінґтона, О. Шевчук та інших дослідників, питання становлення та особливостей розвитку техніки bel canto у контексті вокального мистецтва XVII–XVIII ст. ще не отримало достатнього висвітлення й потребує більш цілісного та системного осмислення з огляду на сучасні потреби музикознавства та вокальної педагогіки.
Keywords: барокове вокальне мистецтво; Нікола Порпора; техніка bel canto; орнаментація