Анатомія опорно-рухового апарату - Пикалюк, Василь Степанович; Лавринюк, Володимир Євгенович; Шевчук, Тетяна Яківна; Апончук, Людмила Степанівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2023)
Навчальний посібник містить методичні матеріали по системній анатомії робочих систем людського організму (опорно-руховому апарату): остеології, краніоло-гії, артросиндесмології і міології. Наведено нові матеріали у розділі «Вступ в анатомію», значно розширені розділи по остеології та краніології. У розділах «Артросинде-смологія» та «Міологія» представлена характеристика основних анатомо–топографічних утворень та їх вмісту. Вони доповнені практичними рекомендаціями до препарування, класифікаціями, описами топографій фасцій і клітинних просторів, а дані про кровопостачання та іннервацію будуть корисні не лише під час підготовки до іспиту, а й під час вивчення травматології та ортопедії на 4–5 курсах. Навчальний посібник корисно здобувачам освіти медичних факультетів ЗВО для організації позааудиторної роботи під час підготовки до чергової теми і самостійної роботи на практичних заняттях, а також може бути використано викладачами-анатомами у їх педагогічній діяльності.
Keywords: опорно-руховий апарат; анатомія людини; остеологія; краніологія; артросиндесмологія; міологія; 611.7(075.8)