Станіслав Людкевич – митець універсального обдарування - Коменда, Ольга Іванівна (Національна музична академія України імені П. І. Чайковського, 2019)
Розглянуто координаційні та субординаційні зв’язки між видами творчої діяльності видатного українського композитора, музикознавця, диригента, педагога та музично-громадського діяча Станіслава Людкевича. Вказано, що діяльнісно-особистісний профіль С. Людкевича сформовано п’ятьма видами його діяльності, два з яких – допоміжні (виконавство, педагогіка), решта – провідні. Зазначено, що кожен з видів діяльності Станіслава Людкевича містить значні внутрішні розгалуження, а в основу феномену творчого універсалізму митця покладено принцип діяльнісного дуалізму.
Keywords: творча діяльність Станіслава Людкевича; провідні та допоміжні види діяльності; координаційні та субординаційні зв’язки між видами діяльності; діяльнісно-особистісний профіль митця; принцип діяльнісного дуалізму; 78.071.1(477)(092)