Реалізація взаємозв’язку регіонального контексту та галузевих особливостей у системі підготовки майбутніх учителів образотворчого мистецтва - Онищук, Ірина Анатоліївна; Панфілова, Олександра Георгіївна; Тарасюк, Іван Іванович (Рівненський державний гуманітарний університет, 2020)
Досліджено вагомість врахування регіонального контексту при здійсненні фахової підготовки майбутніх учителів образотворчого мистецтва у ЗВО (на прикладі діяльності кафедри мистецьких дисциплін та методик їх навчання Кременецької обласної гуманітарно-педагогічної академії). Проаналізовано вплив на ефективність використання досвіду освітніх та художніх традицій краю у синтезі з методичними інноваціями для досягнення високого фахового рівня випускників. Особлива увага приділяється таким ключовим питанням проблеми, як розвиток творчого потенціалу та культури самовираження майбутніх фахівців у контексті взаємозв’язку культури і освіти на сучасному етапі становлення. Наголошується, що невід’ємною складовою культурної спрямованості змісту освіти є формування творчої особистості, відкритої до гуманістично-орієнтованого вибору, самовираження т а самореалізації.

This article is devoted to the investigation of importance of regional context in the system of future Art teachers’ training with the example of Studying of Arts and its Methods Department at the Kremenets Regional Pedagogical Academy. The article analyses the influence on effectiveness of usage of the educational and artistic regional traditions in the synthesis with systematic innovations for achieving of high professional level of graduating students. The main attention is paid to such questions as the development of the artistic potential and the self-expression culture of future teachers in the context of the interconnection of culture and education under modern conditions. The integral part of educational and cultural trend is the formation of a creative personality who is opened to self-expression and self-realization
Keywords: заклад вищої освіти; кафедра мистецьких дисциплін та методик їх навчання; підготовка майбутніх вчителів образотворчого мистецтва; освітні та мистецькі традиції; інновації; 37.011:7:371.134