Ігрова діяльність як засіб успішної адаптації першокласників до умов навчання у початковій школі - Аханова, Алла (My University, 2018)
У статті роз¬глянуто особливості гри як частину освітнього процесу та як педагогічний метод, який використовується для реалізації актуаль¬них завдань початкової освіти. Проаналізовано вплив ігрової діяльності на успішну адаптацію першокласників до умов навчаня у початковій школі. Розкриті структурні елементи дидактичної гри. Подано орієнтовні ігри та ігрові завдання на уроках математики, навчання грамоти та природознавства.The article deals with the features of the game as part of the educational process and as a pedagogical method, which is used to implement the actual tasks of elementary education. The influence of gaming activity on the successful adaptation of first-graders to the conditions of teaching in elementary school is analyzed. The structural elements of the didactic game are revealed. Oriented games and game tasks in mathematics, literacy and science classes are presented.
Keywords: адаптація; соціально-психологічна адаптація; ігрова діяльність; дидактична гра; дидактична мета; ігровий задум; правила гри; ігровий початок; ігрові дії