Методичні підходи до класифікації податків на нерухоме майно - Матвійчук, Наталія Миколаївна; Matviichuk, Nataliia M. (Мукачівський державний університет, 2017)
У статті структуровано майнові податки та податки на нерухоме майно у вітчизняній та зарубіжних податкових системах. Уточнено поняття «нерухомість» та «нерухоме майно» в контексті оподаткування. Розмежовано економічні поняття «майнові податки», «податки на нерухоме майно», «податок на багатство». Property taxes and real estate taxes in domestic and foreign tax systems are structured in the article. The concept of «real estate» and «real estate property» are clarified for the purposes of taxation. Economic concept of «property tax», «real estate taxes», «wealth tax» are differentiated.
Methodical approaches to classification of real estate taxes
Keywords: майнові податки; property taxes; податок на нерухоме майно; real estate tax; податки на володіння нерухомістю; taxes on the ownership of real estate; податки на дохід від нерухомого майна; taxes on income from real property; податок на багатство; wealth tax