Геронтопсихологія - Кордунова, Наталія Олександрівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2023)
Предметом освітнього компонента (ОК) «Геронтопсихологія» є ознайомлення здобувачів освіти з основними закономірностями розвитку людини похилого віку, з постарінням населення як демографічним процесом зі всіма його соціальними наслідками; із різноманітністю соціальних, психологічних, медичних та ін. проблем людей похилого віку; з особливостями адаптації до пенсійного періоду життя; з обсягом та можливостями трудової діяльності у похилому віці, у тому числі інтелектуальної та творчої; із використанням залишкових фізичних та інтелектуальних здібностей і низкою інших соціально-психологічних та морально-етичних проблем людей похилого віку.
Keywords: літній вік; похилий вік