Історичне та теоретичне розуміння техніки композиції в творчості Д.Лігеті - Шурдак, Марія Ігорівна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2020)
Подано поняття "техніка композиції" та його використання і роль у творчості Д.Лігеті. Розглянуто особливості сонорної техніки композиції, простежено головні ознаки даної техніки. Наголошено на тих техніках, які найбільше часто зустрічаються у творчості обраного композитора.
Keywords: Техніки композиції у творчості Д.Лігеті; техніки композиції; сонорна техніка; звуковисотна організація; унісон; кластер; звукова пляма; вертикаль; алеаторика; пуантилізм