Екологічний менеджмент на підприємствах України: реалії та перспективи - Матвійчук, Наталія Миколаївна; Matviychuk, Natalia M. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2015)
Ефективне функціонування будь-якого підприємства та зростання його економічного потенціалу багато в чому залежать від наявності надійної системи екологічної безпеки. Одним із найперспективніших напрямів її досягнення та розв’язання екологічних проблем промислового виробництва є екологічний менеджмент. Його метою є мінімізація негативних впливів діяльності організації на навколишнє природне середовище. Формування системи екологічного менеджменту на підприємстві передбачає впровадження природоохоронних і енергозберігаючих технологій, що робить виробництво економічно вигідним, екологічно безпечним та соціально необхідним.
Keywords: екологічний менеджмент; природоохоронні технології; енергозберігаючі технології