Коучинг в моделі когнітивно-поведінкової терапії - Філіппова, Інесса Юріївна; Filippova, Inessa Yu. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Метою курсу є професійне висвітлення сутності й особливостей процесу коучингу в моделі когнітивно-поведінкової терапії, а також основних інструментів коучингу, які можуть бути застосовані у різних сферах життя людини та спрямовані на розкриття її істинного потенціалу. Навчальний курс спрямований на: 1) ознайомлення студентів з: історією виникнення коучингу, сутністю поняття «коуч» та «коучинг», основними видами, принципам та завданням коучингу як сучасної технології по досягненню цілей та отримання найкращого результату, а також гармонії з собою та світом; 2) формування в студентів системи поглядів на основні вимоги до коуча відповідно до професійних стандартів , ключові компетенції коуча; 3) ознайомлення студентів з особливостями процесу коучінгу в моделі когнітивно-певедінкової терапії, основними аспектами вивчення запиту, категорією потенційних клієнтів коуча, особливостями емоційної та мотиваційної складової під час коучингового процесу.
Keywords: коучинг; когнітивно-поведінкова терапія