Інформаційно-комунікаційні технології як засіб реалізації особистісно–зорієнтованого навчання - Зубаль, Надія Григорівна; Ковальчук, Олег Олександрович; Луцюк, Наталія Сергіївна; Собчук, Оксана Миколаївна; Zubal, Nadiia H.; Kovalchuk, Oleh O.; Lutsiuk, Nataliia S.; Sobchuk, Oksana M. (Волинський національний університет ім. Лесі Українки, 2011)
У статті з досвіду роботи гімназії №21 м. Луцька розкриті особливості впровадження інформаційно-комунікаційних технологій у процес вивчення навчальних предметів з метою реалізації особистісно зорієнтованого навчання і окреслені проблеми, які виникають в педагогічній практиці вчителів при впровадженні у практичну діяльність електронних засобів навчального призначення. The main peculiarities of information technologies implementation into the process of teaching school subjects aimed at realization of personality focused approach are described in the article based on the experience of Lutsk gymnasia 21. Some problems that appear in teachers’ work in the process of application of information technology devices are also highlighted in it.
Information Technologies as the Means of Implementation of Personality Based Teaching
Собчук Оксана Миколаївна - кандидат педагогічних наук, доцент кафедри прикладної математики та інформатики Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки
Keywords: особистісно-зорієнтоване навчання; інформаційно-комунікаційні технології; педагогічні інновації; personality based teaching; information technologies; pedagogical innovations