Екологізація моралі як основний чинник формування екологічної етики - Сулацкова, Ольга Федорівна; Сулацкова, Ольга Федоровна; Sulatskova, Olga (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2010)
У статті проаналізовано роль екологічної етики у формуванні екологічної моралі як могутнього чинника унормування та гармонізації взаємин людини з довкіллям. В статье проанализировано значение экологической этики в формировании экологической морали как влиятельного фактора нормирования и гармонизации человеком своих взаимоотношений с природой. The article analyzes the role of environmental ethics in the formation of ecological morality as the powerful factor in setting and harmonization of human relationship with their environment.
Экологизация морали как основной фактор формирования экологической этики
Morality Ecologization as the Main Factor of Environmental Ethics Formation
Keywords: мораль; мораль; morality; етика; этика; ethics; екологія; экология; ecology; екологізація; экологизация; ecologization; екологічна етика; экологическая этика; environmental ethics; біоетика; биоэтика; bioethics; екобіоетика; экобиоэтика; ecobioethics; нова етика; новая этика; the new ethics