Роль учнівської та студентської молоді у становленні й розвитку спортивного туризму в Україні - Калько, Андрій; Інкін, Олександр; Kal’ko, Andrew; Inkin, Aleksander (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2013)
У статті проаналізовано ретроспективу формування спортивного туристичного руху на прикладі гірського туризму серед учнівської молоді на теренах сучасної України. Перераховано низку чинників, які заважають ефективному функціонуванню молодіжного туризму в умовах сучасного глобалізованого світу. Наведено пер- спективні способи покращення ситуації, спираючись на піввікову етапність формування туристично-спортивного краєзнавства. In this article the analysed retrospective view of forming of sporting tourist motion is on the example of mountain tourism among student’s young people on the walks of life of modern Ukraine. Transferred row of factors which interfere with the effective functioning of youth tourism in the conditions of the modern globalized world. The brought perspective ways over of improvement of situation, leaning on semicentennial stage of forming of tourist-sporting study of a particular region.
A Role of Student’s and Student Young People is in Becoming and Development of Sporting Tourism in Ukraine
Keywords: туризм; туристична інфраструктура; туристична діяльність; учнівська молодь; туристично-спортивний рух; tourism; tourist infrastructure; tourist activity; student’s young people; tourist-sporting motion