Патологічна фізіологія - Моренко, Алевтина Григорівна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2020)
Навчальна програма навчальної дисципліни «Патологічна фізіологія» складена відповідно до освітньої програми підготовки магістра за спеціальністю «Фармація, промислова фармація». Включає вступ, мету і завдання курсу, інформаційний обсяг навчальної дисципліни, основні теми і питання для вивчення з курсу, форми методи й заходи діагностики успішності навчання студентів з курсу, а також список джерел, до яких варто звертатись при оволодінні навчального матеріалу курсу. Предметом курсу є основи нозології, типові патологічні процеси та механізми розвитку патології органів і систем органів.
Keywords: нозологія; типові патологічні процеси; порушення обмінних процесів