Підвищення рівня ефективності впровадження природоохоронних заходів в діяльності підприємства - Басараб, Тимофій Ілліч (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
В роботі досліджено теоретико-методологічні основи раціоналізації системного управління природокористуванням у харчовій промисловості. Проведені дослідження ефективності природоохоронної діяльності підприємства дозволяють розкрити проблеми підприємства пов’язані з використанням природних ресурсів і забруднення навколишнього природного середовища. Для розв’язання цих проблем автор запропонував заходи по зменшенню викидів в повітря в результаті заміни старих циклонів на нові, більш потужні, для очищення забрудненого повітря.
Keywords: природокористування; екологізація; екологічні збори; еколого - економічна оцінка; промисловість; природоохоронні заходи; ефективність