Міжособистісна взаємодія дітей із вадами слуху - Чагарна (Роюк), Світлана Євгеніївна; Chaharna (Royuk), S.Y. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2009)
Стаття присвячена аналізу особливостей міжособистісної взаємодії дітей із вадами слуху. Виявлено особливості соціальної пристосованості та міжособис- тісних взаємостосунків дітей із вадами слуху з найближчим оточенням – членами сім’ї. Визначено, що діти з вадами слуху орієнтовані на маму. Ті діти, які мають сиблінгів, проявляють більшу соціальну активність й адаптацію. The article devotes the analysis of the children with violation of ear interpersonal collaborations. It defines habits of the social adaptation and interpersonal relations of children with violation of ear with their family: parents and siblings.
Interpersonal Collaboration of Children with Violation of Ear
Keywords: діти з вадами слуху; сім'я; міжособистісні стосунки; розвиток особистості; соціальна адаптація; сиблінги; children with hearing disorders; family; interpersonal collaborations; development of the individuality; social adaptation; siblings