Психологія педагогічна і дитяча - Остапйовський, Олександр Ігорович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Мета і завдання освітнього компонента – розкрити основні фундаментальні положення та закономірності психологічної науки, а також озброїти здобувачів освіти міцними теоретичними знаннями з психології, які допоможуть їм сформувати адекватну поведінку відповідно до умов професійної діяльності. Силабус освітнього компонента (далі – ОК) «Психологія педагогічна і дитяча» укладено відповідно до освітньо-професійної програми Дошкільна освіта за спеціальністю 013 Дошкільна освіта першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, зорієнтований на формування у здобувачів знань про особливості онтогенезису людської психіки та вплив на цей процес навчання та виховання.
Keywords: методи педагогічної психології; психологічні аспекти виховання