Історія міста Рожище від найдавніших часів до 1939 року - Петрович, Валентина Василівна; Яцечко, Тетяна Володимирівна; Yatsechko T. V.; Petrovich V. (My University, 2007)
У сивій давнині губляться витоки історії славетного волинського містечка Рожище, яке розташоване в середній течії річки Стир поряд із переправою стародавнього торговельного шляху, який вів через міста Луцьк, Ковель, Брест і далі на північ.
Keywords: Рожище; Волинь; Полісся; Литовський статут; Кохановський; Терлецький