Теоретичні засади та методика проведення експертизи цінності документів - Доник, Анастасія Сергіївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
У роботі розглядаються теоретичні положення та практичні аспекти проведення експертизи цінності документів. Робота розкриває нормативно правовий аспект експертизи, звернувши увагу як на міжнародний, так і на вітчизняний досвід, що регулює процес експертизи документів, з метою забезпечення належного збереження та використання документів у майбутньому. Основна увага у дослідженні приділяється детальному аналізу теоретичних підходів до оцінювання цінності документів, визначенню критеріїв та параметрів, що впливають на встановлення їх цінності. Окремо розглядаються методологічні підходи до проведення експертизи, включаючи організаційний етап, методики та інструменти, що застосовуються для забезпечення об'єктивності та точності оцінки. У кваліфікаційній роботі також аналізуються питання організації процесу експертизи, включаючи планування, підготовку документів до оцінювання, формування експертних комісій та документаційне супроводження процесу.
Keywords: експертиза цінності документів; документ; архів; документознавство; експертні комісії