Людина і політика - Гудзенко-Александрук, Олена Георгіївна; Hudzenko-Aleksandruk, Olena H. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Вивчення курсу передбачає ознайомлення студентів з такими основними категоріями, як політична людина, політичний статус особи, політична роль, маса, натовп і сформувати у них навички самореалізації не тільки як свідомого громадянина, а й як потенційного лідера, політика, державного урядовця, від рівня професійності якого залежатиме майбутнє суспільства.
Keywords: проблематика життя людини та її політичний зміст; людина і конфлікти у політиці; безпека особи в умовах глобалізації; Ідентичність, її політичні параметри