Зростання ролі інформаційних систем у менеджменті туристичного бізнесу в умовах світової рецесії - Науменко, Наталія; Ліпатова, Надія (Луцьк : Вежа-Друк, 2023)
Конкуренція на туристичному ринку означає суперництво між субʼєктами ринкового господарства за найбільш вигідні умови виробництва, продажу і реалізації туристичних послуг. Такий вид економічних відносин функціонує тоді, коли виробники послуг (туроператори, турагенти) виступають як самостійні і ні від кого не залежні субʼєкти господарської системи. Процес просування туристичних послуг до кінцевого споживача складний, нерідко не передбачає безпосереднього звʼязку між ними. В процесі просування туристичні послуги комплектуються в туристичний продукт (через туроператора) і через систему дистрибʼюції (через турагентства) доводяться до споживача
The growing role of information systems in the management of the tourist business in the conditions of the global recession
Keywords: туристичний ринок; конкуренція; туристичний продукт; менеджмент; 338.48-027.44