Релігієзнавчий аспект світоглядної політики в школах України 70-х - першої половини 80- х років ХХ ст. - Пхиденко, Ігор; Pkhydenko, Ihor (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
У статті висвітлено світоглядну політику владних структур у школах України періоду 70-х – першої половини 80-х років ХХ ст. Показано способи й методи формування світогляду учнів, розкрито роль і місце атеїстичного виховання в системі вироблення світоглядних орієнтирів учнівської молоді, аналізовано зміст і специфіку світоглядних основ, що формувалися радянською системою освіти в Україні, їх наслідки для становлення особистості з погляду узгодженості з принципами гуманізму та демократизму.

The article considers the governmental ideological politics at schools of Ukrainian in the period of 1970us–1980us. The author tackles the ways and methods of formation of the pupils’ world outlook at that time, reveals the role of aesthetic education in the system of ideological views of the school youth. The analysis has been done on the basis of considering. His content and specific features of the ideology developed by the Soviet system of education in Ukraine, its influence on the humanistic and democratic principles.
Religiour Aspect of the Ideological Policy at Ukrainian Schools in 1970us – Early 1980us
Keywords: світогляд; світоглядна політика; навчально-виховний процес; школа; освіта; атеїстичне виховання; релігія; world outlook; ideological policy; educational process; school; education; aesthetic education; religion