Художній дискурс тілесності - Пригода, Таміла; Prуgoda, Tamila (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2016)
У статті розкрито особливості тілесно-пластичної природи мистецтва. Зокрема, увагу зосереджено на її вияві у процесі образотворення в скульптурі, графіці, музиці, архітектурі, літературі, танці. Окреслено основні характеристики пластичного образу в художній діяльності.
Art Discourse of a Corporality
Keywords: пластичний образ; художня діяльність; тілесність; мистецтво; формотворення; рух; plastic image; corporality; art activity; art; shaping; movement