Реінтерпретація документа в «книгах народної пам’яті» Алеся Адамовича - Бондаренко, Галина; Bondarenko, Galyna (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
У статті осмислено внесок видатного білоруського та радянського письменника, ученого-літерату-рознавця, громадського діяча Алеся (Олександра Михайловича) Адамовича в дослідження проблеми доку-менталізму та вимислу на прикладі його наукових праць і художніх текстів («Я із вогняного села», «Карателі», «Блокадна книга). The contribution of Belarusian and Soviet writer, literary scientist-critic, social activist Ales (Alexander) Adamovich in the problem of documentary and fiction is comprehended in the article based on the example of his scientific papers and literary texts («I Come from Fire Village», «The Punishers», «The Blockade Book»).
Reinterpritation of the Document in «Book of National Memory» by Ales Adamovich
Бондаренко Г. Реінтерпретація документа в «книгах народної пам’яті» Алеся Адамовича / Галина Бондаренко // Науковий вісник Східноєвропейського національного університету. Сер. «Філологічні науки. Літературознавство». – 2013. – № 13 (262). – С. 15-20.
Keywords: інтерпретація; реінтерпретація; документ; документалізм; публіцистика; монтаж; фактографія; котраст; коментар; interpretation; reinterpretation; document; dokumentalizm; publicism; editing; factography; contrast; comment