Організація та методологія ведення консалтингового бізнесу у сфері обліку, аналізу та оподаткування - Урин, Віталій Вікторович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
У роботі досліджено теоретичні, організаційні та методичні засади розвитку консалтингового бізнесу у сфері бухгалтерського обліку, аналізу та оподаткування. Обґрунтовано актуальність теми в умовах цифровізації, зростання регуляторних вимог і підвищення потреб підприємств у професійному консультативному супроводі. Метою роботи є визначення особливостей організації консалтингових процесів, оцінка їх ефективності та розроблення напрямів удосконалення методології консультаційних послуг. Об’єкт дослідження — консалтинговий бізнес, предмет — підходи, принципи та інструменти консалтингової діяльності. В роботі вдосконалено систематизацію факторів впливу на якість консалтингових послуг, уточнено методологічні підходи до організації бізнес-процесів і обґрунтовано роль цифрових інновацій в оптимізації консультаційної практики. Наукова новизна полягає в удосконаленні методичних підходів до організації консалтингової діяльності та формуванні моделі її розвитку в умовах діджиталізації. Практичне значення результатів полягає у можливості застосування запропонованих рекомендацій консалтинговими компаніями для покращення сервісу та підвищення ефективності управлінських рішень клієнтів.
Keywords: консалтинг; бухгалтерський облік; оподаткування; бізнес-процеси; цифрові технології; методологія консалтингу