Евфонічні засоби в українському конфесійному і діловому письменстві XІV–XV ст.: чергування у – в - Царалунга, Інна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
У статті описано явище чергування у – в у пам’ятках конфесійного й офіційно-ділового стилю української літературно-писемної мови XІV–XV ст. Зроблено висновок, що вже на початку XIV cт. чергування у – в було цілком сформованим явищем, бо і документальне письменство, і сакральні тексти з північних та південно-західних регіонів України відображають його регулярно.
Keywords: українська мова; писемна пам’ятка; конфесійний стиль; офіційно-діловий стиль; варіативність; чергування