Система підготовки майбутніх фахівців із фізичної реабілітації до забезпечення соціальної адаптації школярів із церебральним паралічем - Шульце, Світлана; Schulze, Svetlana (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2014)
На основі експериментальних результатів та даних наукової літератури, практичного досвіду розроблено систему підготовки майбутніх фахівців із фізичної реабілітації до соціальної адаптації школярів із церебральним паралічем. Це передбачає взаємозв’язок змісту, принципів, форм, поетапного педагогічного контролю й умов їх реалізації на кожному етапі застосування системи. Змістом підготовки вважаються спецкурс зьорганізацією навчання за кредитно-модульною системою, навчання в предметно-розвивальному середовищі, спеціальні консультативні семінари на початку педагогічних практик, накопичення кожним студентом індивідуального пакету наочно-інформаційного забезпечення занять зі школярами з церебральним паралічем, педагогічне практикування. Based on experimental data, scientific literature data and practical experience, the system of training of future specialists in physical rehabilitation to social adaptation of pupils with cerebral palsy is developed. The system provides relationship content, principles, forms, gradual pedagogical control conditions and their implementation at every stage of the system. The content of the training is: organization of a special course of study for credit system, training in subject-evolving environment, special consultative workshops in early pedagogical practices accumulation of each individual student package-visual information support classes with students with cerebral palsy, pedagogical practice.
The System of Training for Future Specialists in Physical Rehabilitation to Ensure Social Adaptation of Pupils with Cerebral Palsy
Keywords: фахівці з фізичної реабілітації; система професійної підготовки; діти з церебральним паралічем; соціальна адаптація; physical rehabilitation specialists; system training; children with cerebral palsy; social adaptation