Актуальні проблеми світового господарства і міжнародних економічних відносин - Сищук, Андрій Артемович; Syshchuk, Andrii A. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Метою навчальної дисципліни «Актуальні проблеми світового господарства і міжнародних економічних відносин» є вивчення сучасних методологічних основ аналізу, чинників, тенденцій та актуальних проблем розвитку світового господарства і міжнародних економічних відносин, структури сучасного світу, місця України у сучасних світогосподарських процесах. Програма навчальної дисципліни складається з таких змістових модулів: 1. Економічний вимір глобалізації. 2. Структура сучасного світу і динаміка цивілізаційних взаємодій.
Keywords: сучасна трансформація суспільства; фінансова глобалізація; постіндустріальність світу; глобальний парадокс