Рівень фізичної активності дівчат старшого шкільного віку - Ващук, Людмила; Vashchuk, Liudmyla (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2015)
Мета дослідження – оцінювання рівня фізичної активності дівчат старшого шкільного віку. Застосовували Міжнародний опитувальник фізичної активності IPAQ в адаптованому варіанті. Проведено опитування серед 120 дівчат старшого шкільного віку Луцьких шкіл. Установлено, що рівень фізичної активності в дівчат 16 років є нижчим, ніж у – 17-річних. Так, рівень низької фізичної активності в досліджуваних 16 років становить близько 44 %, а в дівчат 17 років – близько 33 %. Також бачимо незначний відсоток високого рівня фізичної активності в обох групах. Отримані результати буде застосовано для розробки програми підвищення рівня фізичної активності дівчат старшого шкільного віку, поліпшення їхньої функціональної й фізичної підготовленості. The objective of the study was to estimate the level of physical activity of girls of senior school age. We have applied an International questionnaire of activity IPAQ in an adapted variant. It was conducted a survey among 120 girls of senior school age of Lutsk schools.It was established that the level of physical activity of girls less than 16 years old is lower than of girls aged 17. So, the level of low physical activity of girls aged 16 is about 44%, and of girls aged 17 – about 33 %. Also we can see an insignificant percentage of high level of physical activity in both groups. The obtained results will be applied for the development of the program of increasing the level of physical activity of girls of senior school age, improvement of their functional and physical preparedness.
Level of Physical Activity of Girls of Senior School Age
Keywords: дівчата; старший шкільний вік; фізична активність; Міжнародний опитувальник фізичної активност; girls; senior school age; physical activity; International questionnaire of physical activity