Порівняльні синтаксеми і підрядні конструкції в поетичних творах Лесі Українки - Межов, Олександр Григорович; Mezhov, O.G. (Волинський державний університет імені Лесі Українки, 2006)
У статті досліджено структурно - семантичні особливості і функціональне навантаження різнотипних порівняльних конструкцій у поетичних творах Лесі Українки. It was investigated structural-semantics peculiarities and functional loading of the various comparative constructions in the poetic works of Lesya Ukrainka.
Keywords: порівняння; порівняльна синтаксема; порівняльна конструкція; сполучниковий порівняльний зворот; складнопідрядне порівняльне речення; метафоричне порівняння; comparison; comparative syntaxema; comparative construction; connective comparative back; complex comparative sentence; metaphorikal comparison