Мотив любові у творчості поетів-футуристів (на прикладі поетичної спадщини В. Маяковського, М. Семенка та Б. Ясенського) - Рега, Данило; Rega, Danilo (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
У статті на основі маніфестографічного матеріалу проаналізовано місце поняття «любов» у світогляді футуризму, а також розглянуто любовну лірику поетів-футуристів В. Маяковського, М. Семенка та Б. Ясенського з метою аналізу спільних і відмінних рис функціонування мотиву любові. In the article on the basis of the material from different manifests is analyzed the place of the term «love» in the outlook of futurism and examined lyrics of love among futurist poets V. Mayakovsky, M. Semenko and B. Yasenski with the aim to analyze common and distinctive features of the functioning of the love motive.
The Motif of Love in the Work of Futurist Poets (Based on the Poetic Heritage of V. Mayakovsky, M. Semenko and B. Yasenski)
Рега Д. Мотив любові у творчості поетів-футуристів (на прикладі поетичної спадщини В. Маяковського, М. Семенка та Б. Ясенського) / Данило Рега // Науковий вісник Східноєвропейського національного університету. Сер. «Філологічні науки. Літературознавство». – 2013. – № 13 (262). – С. 88-93.
Keywords: футуризм; мотив; любов; типологія; futurism; motive; love; typology