Гендерний аспект моделювання зовнішнього образу українців - Ляшук, Н. В.; Liashuk, N. V. (My University, 2011)
У статті проаналізовано результати соціолінгвістичного експерименту, мета якого − дослідити гендерний аспект моделювання зовнішнього образу українців. Соціолінгвістичні методи дослідження дали можливість вивчити специфіку мовного портретування українців різними віковими, соціальними та статевими групами. The article deals with the results of the sociolinguistic experiment which the aim is to research into the gender aspect of the creation of the ideal Ukrainian portrait. The sociolinguistic methods of the research give the possibility to study the peculiarity of the linguistic Ukrainians portrait by age, social and sex groups.
The Gender Aspect of the Creation of the Ideal Ukrainian Portrait.
Роботу виконано на кафедрі історії та культури української мови ВНУ ім. Лесі Українки
Keywords: гендерний аспект; ідеальний образ; соціолінгвістичний експеримент; автостереотип; реципієнт; соматизм; gender aspect; ideal portrait; autostereotype; sociolinguistic experiment; recipient