Вплив сучасного спорту на опорно-руховий апарат спортсмена - Фурман, Юрій Миколайович; Furman, Yuriу (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
Досліджується актуальна проблема впливу занять спортом на опорно-руховий апарат (ОРА) спортсменів. Кожен вид спорту передбачає більш активну роботу тих чи інших м’язів, залежно від того, чи піддається тіло спортсмена симетричному, асиметричному або змішаному навантаженню. Заняття спортом на сучасному етапі його розвитку часто припускають велике навантаження на ОДА, що, зі свого боку, травмує його й призводить до порушень. Вони лімітують зростання спортивних результатів, а також є однією з поширених причин відходу зі спорту. Облік впливу різних видів спорту на ОРА спортсменів необхідний для раціональної побудови спортивної діяльності. Research is devoted to the actual problem, as an influence of sports activity on motor system of the athletes. Each kind of sport requires some active work of the some kinds of muscles. Depending on this, the athlete’s body going for symmetric, asymmetric or mixed load. Sports activity at the present stage of development assume often a bigger load on the motor system, causing injures and bring to some diseases. These disorders limit the growing of sports results and stay one of the common reasons for finishing in the sport. Through the view of the effects of different kinds of sport on athlete's motor system; there is a need for rational construction of sports activities.
The Influencing of a Modern Sport on the Athletes Motor System
Keywords: опорно-руховий апарат; навантаження; симетричність; асиметричність; спорт; motor system; load; symmetry; asymmetry; sports