Тенденції розвитку технології навчання фізичної культури учнів загальноосвітніх навчальних закладів - Розтока, Андрій; Rostoka, Andrey (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
На основі аналізу літературних джерел установлено, що технологія навчання – це впорядкована послідовність методів і процесів, які забезпечують реалізацію мети навчання та досягнення очікуваного результату з урахуванням об’єктивних і суб’єктивних чинників навчально-виховного процесу. Сучасні навчальні технології у сфері фізичної культури спрямовані на підготовку всебічно розвинутих, активних та здорових членів суспільства, які органічно поєднують гуманістичні й загальнолюдські позитивні риси особистості, гармонію фізичного та психічного розвитку. On the basis of the analysis of the literature, it has been revealed that the technology of education is an ordered sequence of methods and processes that support the goal of learning and achievement of the expected result based on objective and subjective factors of the educational process. Modern educational technology in the field of physical training is aimed at preparing fully developed, active, and healthy members of the society who organically combine humanistic and universal positive personality traits, and the harmony of physical and mental development.
Trends in the Development of Teaching Methodology in Physical Education for Students in Secondary Schools
Keywords: фізична культура; технології навчання; загальноосвітні навчальні заклади; physical education; technology of education; secondary education