Залози внутрішньої секреції та обмін речовин - Швайко, Світлана Євгенівна; Пикалюк, Василь Степанович; Дмитроца, Олена Романівна; Шевчук, Тетяна Яківна; Поручинська, Тетяна Федорівна; Поручинський, Андрій Іванович (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2015)
Посібник побудовано як курс лекцій з урахуванням завдань навчальної дисципліни «Залози внутрішньої секреції та обмін речовин», передбачених програмою вищих навчальних закладів. Подано головні поняття з ендокринології, механізми гормонального контролю в процесах адаптації, обміну речовин та енергії, загальну характеристику гормонів, їх хімічної структури, механізмів дії й регуляції. Для студентів, аспірантів природничого профілю, які цікавляться нейроендокринними процесами в живому організмі.
Keywords: ендокринологія; ендокринні органіи.; Морфологічні ознаки ендокринних органів; Щитоподібна залоза; залози внутрішньої секреції