Heimweh: до історії виникнення поняття - Застровська, C. О.; Близнюк, Людмила Миколаївна; Zastrovs’ka, S. O.; Blyzniuk, L. M. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2011)
У статті йдеться про теорії щодо виникнення поняття “Heimweh” (туга за батьківщиною) в німецько- мовній картині світу. Розглянуто вживання поняття “Heimweh” як фахового терміна в медицині, а пізніше його активізація в літературі. The article deals with the theory of notion Homesickness in modern German. The usage of the notion Homesickness as professional terms in medicine is examined, as well as it’s activation in literature.
Homesickness: the History of this Concept
Keywords: емоції; вербалізація емоцій; концепт; поняття; соціологічна теорія; психологічна теорія; ностальгія; emotions; emotion’s verbalization; concept; notion; sociological theory; psychological theory; homesickness