Основи психологічного консультування - Магдисюк, Людмила Іванівна; Федоренко, Раїса Петрівна (Волинський національний університет імені Лемі Українки, 2025)
У навчальному посібнику розкрито актуальні питання психологічного консультування як професійної діяльності й процесу надання психологічної допомоги. Представлено матеріали, які зможуть допомогти практичному психологові-початківцю зрозуміти суть психологічного консультування як одного із найважливіших видів роботи та специфіку його застосування в різних умовах. Висвітлено теоретичні та прикладні основи психологічного консультування, процедури і техніки психоконсультативної взаємодії. Розкрито особливості роботи психолога з різними категоріями клієнтів. У фокусі уваги – вправи та психологічні задачі, які використовуються під час проведення практичних та лабораторних занять зі студентами, тренінгів і майстер-класів. Поєднання навчального матеріалу з особистим досвідом авторів робить посібник цікавим і не лише для початківців, але й для професіоналів, які хочуть удосконалити свою майстерність. Для студентів, викладачів психологічних дисциплін, психологів-практиків та широкого кола фахівців, орієнтованих на роботу з людьми й зацікавлених у підвищенні професійної компетентності.
Keywords: консультативні взаємини; практика надання консультативної допомоги; формування консультативних навичок; 159.9(075.8)