Особливості управління сталим розвитком сільських територій в умовах воєнного стану - Хомюк, Наталія Леонідівна (My University, 2023)
Досліджено особливості управління сталим розвитком сільських територій України в умовах воєнного стану. Висвітлено вплив військових дій на сільськогосподарську діяльність, зокрема скорочення посівних площ, знищення інфраструктури, втрату техніки та продукції агросфери. Проаналізовано основні виклики, з якими стикаються сільські території, такі як мінування земель, руйнування зерносховищ, втрати у тваринництві та необхідність рекультивації земель. Розглянуто урядові ініціативи щодо підтримки сільського господарства, зокрема грантові програми розвитку місцевого бізнесу.
Keywords: сталий розвиток; сільські території