Фрейми „Природа” і „Людина” як засіб зображення побуту людей у літературно-художньому дискурсі (на матеріалі твору Е. Штріттматтера „Чудодій”) - Козак, Софія Веніамінівна; Kozak, Sofia V. (Волинський державний університет імені Лесі Українки, 2005)
Розглядається поняття фрейму в літературно-художньому дискурсі та аналізується взаємодія фреймів "Природа" і "Людина" в зображенні повсякденного життя людей у творі німецького письменника Ервіна Штріттматтера "Чудодій". In the present article the term "frame" in the belles-lettres discourse is considered and the interaction between the frames "Nature" and "Man" in the representation of people’s everyday life in the novel of the German writer Erwin Strittmatter "The Magician" is analysed.
Keywords: антрополінгвістика; когнітивна лінгвістика; концепт; лексична одиниця; літературно-художній дискурс; термінал; термінальний елемент; фрейм; фреймова структура; anthropological linguistics; cognitive linguistics; concept; lexical unit; belles-lettres discourse; terminal; terminal element; frame; frame structure; Frames "Nature" and "Man" as a means of representation of people's every day life in the belles-lettres discourse