Соціальне самопочуття єврейської громади сучасного Львова: спроба аналізу - Савка, Віктор Євгенович; Савка, Виктор Евгеньевич; Savka, Viktor Ie.; Климанська, Оксана Петрівна; Климанский, Оксана Петровна; Klymanska, Oksana P. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
Статтю присвячено проблемі формування поліетнічності сучасного українського суспільства, зокрема аналізу самопочуття єврейської громади на фоні поліетнічності сучасного українського міста. Досліджено об’єктивні показники інтегрованості членів громади у соціальний простір: рівень освіти, сфера їхньої професійної зайнятості та статусні позиції у професії, особливості соціальної самоідентифікації. Article is devoted to the problem of formation of polyethnical character of modern Ukrainian society, in particular the analysis being Jewish community on the background of the polyethnical character of modern Ukrainian cities. In the focus of the study were objective indicators of impartiality of the community in the social space: the level of education, the scope of their professional status and employment positions in the profession, the features of social self-identification.
Social Well-Being of Jewish Community of Contemporary Lviv: Attempt to Analyze
Keywords: поліетнічність; соціальне самопочуття; напівструктуроване інтерв’ю; єврейська громада; показники інтегрованості членів громади у соціальний простір; соціальні самоідентифікації; polyethnical character; social well-being; the Jewish community; mpartiality in the performance of the community social space; social as identification