Використання хронометричних систем у спортивних змаганнях - Кашуба, В.; Юхно, Ю.; Хмельницька, І.; Kashuba, V.; Yukhno, Y.; Khmelnytska, I. (Східноєвропейський національний університет ім.Лесі Українки, 2012)
У роботі представлено ретроспективу хронометричних засобів на спортивних змаганнях. Проаналізовано використання сучасних хронометричних систем у спорті: стартових систем та фотофінішу, високошвид-кісних цифрових камер, сенсорних електронних колодок, прийомопередавачів інфрачервоних променів та радіо. Розглянуто вимірювання спортивного результату за трьома критеріями: 1) в одиницях СІ (секунда, метр, кілограм); 2) за кількістю отриманих очок; 3) у балах, що їх нараховують судді. The paper presents retrospective of chronometric means of sports events. Usage of modern chronometric systems in sports includes: starting systems and photo-finish, high-speed digital cameras, electronic touch pads, transceiver of infrared rays and radio. Measurement of sports results are based on three criteria: 1) in SI units (second, meter, kilogram); 2) according to the number of received points; 3) in scores, given by judges.
Modern Chronometric Systems of Sports Events
Keywords: хронометричні системи; спортивні змагання; фотофініш; стартові системи; chronometric systems; sports events; photo-finish; starting systems