Анафора як один із видів вторинної номінації у французькому художньому тексті - Кость, Ганна Мирославівна; Гурмак, Юлія Михайлівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті подано короткий огляд термінології, що стосується поняття вторинної номінаціії, у вітчизняній та іноземній лінгвістиці. Окреслено відмінність терміна “анафора” в українській та французькій філологічних науках. Проаналізовано три типи анафори – граматичний, стилістичний і риторичний. Подано їх класифікацію за частинами мови. Окреслено роль у художньому тексті цього синтаксичного прийому загалом та всіх трьох типів зокрема.
Анафора как один из видов вторичной номинации во французском художественном тексте
Anaphora as One of the Types of Secondary Nomination in a French Artistic Text
Keywords: анафора; вторинна номінація; повторення; антецедент; референт; художній текст