Інтерактивні технології навчання історії в закладах освіти - Прокопчук, Вікторія Євгенівна; Prokopchuk, Viktoriia Ye. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Робоча програма курсу передбачає різні форми та методи залучення студентів до розуміння та вміння використовувати сучасні технології. Інтерактивні технології навчання історії в школі спонукають учнів до творчого пошуку, самостійного вивчення історичного матеріалу, критичного мислення, формування партнерських стосунків у команді тощо. Сутність інтерактивного навчання полягає в певній організації навчального процесу, який дозволить залучити всіх учнів до пізнавальної діяльності, мати можливість розуміти і рефлектувати з приводу своїх знань та вмінь.

The course's work program provides various forms and methods for bringing students to an understanding and ability to use modern technology. Interactive technologies for teaching history at school encourage students to engage in creative search, independent study of historical material, critical thinking, team building, etc. The essence of interactive learning is in a certain organization of the educational process, which will allow all students to engage in cognitive activity, have the opportunity to understand and reflect on their knowledge and skills.
Keywords: освіта; навчання; інтерактивні технології навчання; форми навчання історії; методи навчання історії; education; training; interactive technologies of teaching; forms of history teaching; history teaching methods