Рівень зрілості пізнавальної та розумової сфер як компонент психічного здоров’я - Михайлюк, О.; Онищук, Н.; Савчук, С.; Mykhailiuk, O.; Onyshchuk, N.; Savchyk, S. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2011)
У статті визначено рівень інтелектуальних особливостей учнів 7–11 класів. У результаті дослідження встановлено достатньо низькі показники обдарованості в учнів 7 класів (хлопці, дівчата), що вимагає поглибленого вивчення психологічних особливостей цієї вікової категорії та певного педагогічного впливу. The level of the 7–11th form pupils intellectual abilities is determined in the article. Sufficiently low talent indicators of the 7th form pupils (boys, girls) were determined; this fact requires deeper investigation of psychological peculiarities of this age group with some pedagogical influence
Maturity Level of Cognitive and Intellectual Sphere as a Component of Mental Health.
Keywords: розумове психічне здоров’я; рівень; інтелект; обдарованість; mental health; level; intelligence; talent