Аналіз лісокультурної діяльності Углівського лісництва філії «Ковельське лісове господарство» - Лесик, Дмитро Васильович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Необхідність вивчення місцевого досвіду щодо відновлення лісів набуває особливої важливості у зв'язку з метою збільшення лісового покриву в Україні до 24,7%, зокрема в Волинській області до 36%. Оскільки процес створення лісових культур базується на типологічних особливостях, які значно варіюються у різних лісових зонах та лісокультурних районах, неможливо здійснити цю мету без узагальнення місцевого досвіду, накопиченого лісогосподарськими підприємствами. У першому розділі магістерської роботи було проведено детальний аналіз сучасних технологій створення лісових культур в Україні. У другому розділі наведена загальна характеристика території та лісорослинних умов філії «Ковельське лісове господарство», а також розглянуто основні положення методики проведення досліджень. Третій розділ присвячений аналізу досвіду створення лісових культур в філії «Ковельське лісове господарство» на прикладі лісокультурного фонду Углівського лісництва протягом 15-річного періоду. У четвертому розділі можемо спостерігати за економічною оцінкою для створення лісових культур. У п’ятому розділі представлені основні положення з охорони праці та техніки безпеки окремих видів лісокультурних робіт. На кінці роботи наведені загальні висновки, які були зроблені на основі проведених досліджень, а також приведений список використаних джерел літератури (27 джерел) та додаток.
Keywords: лісові культури; сосна звичайна; схеми змішування; лісокультурний фонд; схема розташування садивних місць