Особливості мовного вираження концептуальної опозиції «схід–захід» у сучасному англомовному дискурсі - Пастушенко, Т. В.; Ружицька, Т. В.; Pastushenko, T. V.; Ruzhуitska, T. V. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті проаналізовано особливості функціонування концептуальної опозиції «Схід–Захід» у сучасному англомовному дискурсі. Зокрема, визначено поняття опозиції, а також розглянуто особливості відтворення концептуальної опозиції «Схід–Захід» сучасного англомовного дискурсу засобами української мови. The article analyzes the peculiarities of the conceptual opposition «East–West» in modern English discourse. In particular, the article defines the notion of opposition. The peculiarities of opposition translation in modern English discourse by means of the Ukrainian language are also under consideration.
Peculiarities of Linguistic Expression of Conceptual Opposition «East–West» in Contemporary English Discourse
Keywords: опозиція; opposition; концептуальна опозиція; conceptual opposition; парадигма; paradigm