Система технічних норм і стандартів ЄС в контексті європейської інтеграції України - Бояр, Андрій Олексійович; Boiar, Andrii O. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2008)
У статті розглядаються концептуальні, інституційно-правові та процедурні основи функціонування системи технічного регулювання ЄС. Дається огляд сучасного стану, напрямів, правових та інституційних механізмів приведення у відповідність вітчизняної системи стандартизації до вимог ЄС.

Conceptual, institutional, legislative and procedural basics of technical regulation in the EU are presented. Current state, contemporary problems and institutional and legislative mechanisms of adaptation of the Ukrainian technical standardisation system to the communitarian norms are considered.
Harmonised standards of the EU and the European integration of Ukraine
Keywords: технічні норми; директиви; стандарти; оцінка відповідності; сертифікація; законодавство; гармонізація; technical norms and standards; New and Global Approach directives; certification; legislature; conformity assessment; mutual recognition; harmonisation; adaptation