Інтертекстуальність роману Дж. Оруелла “1984” - Боднар, Олег; Bodnar, Оleg (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2009)
У статті висвітлено художню своєрідність роману Дж. Оруелла “1984” через діалогічне, співвідношення та взаємодію з художніми компонентами антиутопії Є. Зам’ятіна “Ми”. The article reveals the artistic peculiarities of novel “1984” written by G. Orwell through dialogic correlation and interaction with artistic components of Ye. Zamyatin’s “We”.
The Intertextuality of Novel “1984” written by G. Orwell
Keywords: тоталітарна система; інтертекстуальність; алюзія; ремінісценція; текстуальна взаємодія