Статистичне моделювання структури халькогенідних стекол - Семенюк, Тетяна Анатоліївна; Semenyuk, T. A.; Іщук, Іванна Миколаївна; Ishchuk, I. M.; Рубчинська, Марта Леонідівна; Rubchunska, M. L.; Кевшин, Андрій Григорович; Kevshyn, A.G. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
В статті розглянуто ряд статистичних функцій розподілу, за допомогою яких характеризується структура халькогенідних стекол. Встановлено, що основні уявлення про сітку хімічних зв’язків досліджуваних матеріалів можна одержати шляхом введення уявлення про «статистику кілець», що використовується для побудови структурних моделей у вигляді конструкцій з сотень і тисяч атомів. The paper considers a number of statistical distribution functions that characterize the structure of chalcogenide glasses. It was established that the basic idea about the net of chemical bonds of the investigated materials can be obtained by introducing the concept of «ring statistics» used to build structural models in the form of structures with hundreds or thousands of atoms.
Statistical modeling of structure of chalcogenide glasses
Семенюк Тетяна Анатоліївна, Іщук Іванна Миколаївна, Рубчинська Марта Леонідівна студентки фізичного факультету, Кевшин Андрій Григорович, доцент кафедри загальної фізики та методики викладання фізики СНУ імені Лесі Українки
Keywords: склоподібний сплав; функція радіального розподілу; середні міжатомні відстані; glassy alloy; radial distribution function; average interatomic distances