Актуальні проблеми індустріального розвитку малих міських поселень Рівненської області та шляхи їх вирішення - Примак, Катерина; Слащук, Андрій; Prymak, Katerina; Slashchuk, Andreу (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2013)
Розглянуто роль малих міських поселень у територіально-господарській системі Рівненської області, про- аналізовано актуальні проблеми їх індустріального розвитку. Основну увагу приділено проблемам недостат- ності фінансових ресурсів, низького рівня соціально-економічного розвитку, недостатнього розвитку вироб- ництва малих міських поселень. Для вирішення цих питань запропоновано заходи для покращення виробниц- тва в рамках державної політики розвитку: індустріальний розвиток малих міських поселень, зміцнення їхньої економічної бази, розвиток виробничої та соціальної інфраструктури. The role of small urban settlements in the territorialeconomic system of Rivne Region is reviewed; the actual problems of their industrial development are analyzed. The focus is on the problems of shortage of financial resources, low level of socio-economic development, insufficient production development of small urban settlements. For solving the problems measures for production improvement as part of a state policy of development are suggested. Industrial development of small urban settlements, consolidation of their economic basis and development of production and social infrastructure are defined as the main ways of such state policy.
Actual Problems of Industrial Development of Small Urban Settlements in Rivne Region and the Ways to Solve Them
Keywords: малі міські поселення; Рівненська область; проблеми соціально-економічного розвитку; розвиток інфраструктури; державна політика; small urban settlements; Rivne Region; problems of socio-economic development; development of infrastructure; state policy